Startsida / Inlägg

Nisse Hellberg hittar rätt med country

av Håkan Steen

nissehellbergcoverRateNisse Hellberg
Vägen västerut
Gamlestans Grammofonbolag/Border

ROCK/COUNTRY I den rotbundna mix som utgör Nisse Hellbergs musikaliska dna – rock’n’roll, pop, blues och r’n’b – har det alltid även funnits med en tydlig doft av country. Den har bara sällan fått ta så mycket plats. ”Vägen västerut” går kanske inte heller riktigt fullt ut att beskriva som ”Hellbergs countryalbum” men det är en skiva som tar sig an låtarna från det hållet. Lite mer pedal steel, texter som aningen oftare tillåter sig att gråta en skvätt i ölen utan fyndig ironi som skydd. Hellberg och producenten Ola Gustafsson adderar en subtil twist som ger ny känsla till bekanta grepp. Framför allt är åttonde soloalbumet Hellbergs kanske starkaste samling låtar den här sidan Wilmer X. Inte minst texterna berör: välfångade vardagshistorier om åldrandet, döden och ensamheten men också om glödande passion och föräldrars kärlek till utflugna barn.
BÄSTA SPÅR: ”Farväl lev och lär”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

Instagram

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB