Startsida / Inlägg

Trollgate spinner vidare – alla hittepåbanden bokade till festival

av Mattias Kling
När saker och ting rimligtvis inte kan bli konstigare … så blir de oftast just det. (Foto: AP/TT, H&M, COLOURBOX)
När saker och ting rimligtvis inte kan bli konstigare … så blir de oftast just det. (Foto: AP/TT, H&M, COLOURBOX)

Som få säkert har missat blev internet lite bananas förra veckan då det tycktes som att H&M hade försökt skapa en helt uppdiktad metalmytologi runt ett gäng band i syfte att kränga patchade kläder och t-shirts med tryck.

Emellertid visade det sig ganska snart att det i stället var klädjätten som hade trollats – av bland annat Henri ”Trollhorn” Sorvali från finska gruppen Finntroll (vad annars). 

I en intervju med reporteresset Rebecka Ljung förklarade huvudtrollet himself att projektet – centrerat runt det uppdiktade promotionbolaget Strong Scene Productions – var en protest mot att modebranschen försöker kommersialisera något de inte begriper sig på. Och att metal och dess estetik är något som inte ska användas utan eftertanke för att bättra på kvartalsresultatet.

I nämnda artikel förklarade Sorvali att det hela var en engångsploj och att alla de uppdiktade grupperna skulle sluta existera i och med detta –högst underhållande och ambitiösa – nått allmän kännedom.

Men, se på tusan, så tycks inte bli fallet. I torsdags rapporterade nämligen tidningen Hufvudstadsbladet att samtliga ensembler ämnar uppträda på årets upplaga av välkända metalfestivalen Tuska, den 26 till 28 juni. Vilket alltså innebär att de ”legendariska” akterna Mortus, Crepuscular, Eternal Dusk, Grey, Yvaeh, Blast, Mystic Triangle och Metal ärar evenemangets finalkväll.

Så kan det gå, som det ju så vackert brukar heta.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB