Startsida / Inlägg

Alabama Shakes väcker de stötande uttrycken

av Kristin Lundell

Alabama shakes cover
plus3

Alabama Shakes

Sound & color

Rough Trade/Playground

ROCK. Man får spjärna emot för att inte börja tala i rockmusikaliska tungor när Alabama Shakes sätter igång. Inte ryckas med av falsetten och de souliga gitarrerna och börja rabbla rent stötande uttryck. Ingen vill ju – trots att det tjatas i modevärlden om att 70-talet är tillbaka – bli tagen på bar gärning med stängda ögon tjutande om ”groove” och ”feeling”. Men det är svårt att kontrollera sig när kvartetten från Athens i Alabama knappast gör sitt för att förebygga sådana reaktioner. På sitt andra album fortsätter bandet att locka fram rockens hädangångna andar. I ”Don’t wanna fight” tar sångerskan Brittany Howard i så att rösten klyvs mitt itu innan hon reser sig och låter soulen ta över. Det är maximalt med känsla hela tiden. Långt ifrån spännande men nära det där groovet.

BÄSTA SPÅR: ”Gimme your love” – som whiskey nummer tio som frågar om den tomma barstolen bredvid är ledig.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB