Startsida / Inlägg

Brian Wilsons apokalyps

av Markus Larsson
No_Pier_Pressure

plus1Brian Wilson
No pier pressure
Capitol/Universal

POP Det stora med Brian Wilsons elfte soloalbum, det som kanske hade gjort viss skillnad, var att Lana Del Rey och Frank Ocean skulle gästa albumet. Men Lana ställde in och Frank ville rappa så båda två avbokades. Men, hey, vi får i alla fall sångaren från Fun! Kul! Redan när första saxofonen tar av sig skorna, stiger in i vardagsrummet och presenterar sig börjar man ana oråd: ”Hej, jag är det där gamla blöta ljudet från 80-talets mörkaste sida, hur står det till?”. Jo tack, rätt dåligt, om jag ska vara ärlig. Brian är geniet i Beach Boys. Men musiken på ”No pier pressure” är mer ”Kokomo” och dansband på Hawaii än ”God only knows”. Eller möjligtvis Peter Cetera med understöd av den vokala nöjesmaskinen Bobby McFerrin. Solen har gått ner för Wilsons kreativitet. Det är lite sorgligt.
Bästa spår: Nästa gång, kanske.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB