Startsida / Inlägg

Den här Faith No More-remixen är omstörtande jättekonstig… och bra

av Mattias Kling
Faith No More
Som om det inte vore jättetydligt så… ja. Den här bilden är ett montage.

När du blandar alternativmetallens kanske mest egensinniga kreatörer med en tysk stolle blir det naturligtvis spektakulärt och snurrigt.

Det här med samarbeten mellan artister från den hårdare skolan och elektroniska ljudtrixare är inget supernytt eller revolutionerande. Redan 1994 lät Morbid Angel det kontroversiella slovenska konstkollektivet Laibach ta sig an ”God of emptiness” och ”Sworn to the black”, soundtracket till filmen ”Spawn” spann vidare på konceptet medan Korn vek ett helt album åt dupstep-låtar i och med fyra år gamla ”The path of totality”.

Så, varför bli fiollåda över att San Franciscos Faith No More nu låter sig omtolkas av Einstürzende Neubautens Alexander Hacke? Egentligen inte så mycket. Föga chockerande eller något du behöver sätta frukostfilen i vrångstrupen över.

Men nog tycker jag att Hackes tolkning av comebacktruppens senaste singel ”Superhero” är jävligt tuff. En kreativ omtolkning av kompositionen i fråga, utan att fucka upp saker och ting alltför mycket. En rytmisk ringdans med tjusiga spaghettiwesterntrumpeter och klapprande percussion. Sehr schön!

Faith No More släpper i mitten av maj sitt första album 1997 års ”Album of the year”. Mer om ”Sol invictus”, och allt annat du vill veta om återlansering, kan du läsa i Aftonbladet Hårdrock den 30 maj.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB