Startsida / Inlägg

Ett litet underverk

av Markus Larsson

Bill Fayplus4Bill Fay
Who is the sender?
Dead Oceans/Border

ROCK. Efter en 41 år lång tystnad återvände den brittiske låtskrivaren och artisten Bill Fay 2012 med hyllade albumet ”Life is people”. Han gjorde bland annat en cover på Wilcos ”Jesus, etc” som nästan fick originalet att kännas som ett ”Idol”-nummer. Jag känner folk som inte orkar lyssna på den. Musiken är för sorglig. Fays fjärde album sedan 1967 – han arbetar till och med långsammare än Sade – tar vid där ”Jesus, etc” slutade. Ett litet underverk där instrumenten håller sig i bakgrunden och spelar på låg volym för att inte överrösta en gammal mans sköra röst. Precis som de mest trösterika psalmerna är Bill Fays låtar lika självklara, närvarande och kärnfulla som vind, vatten och höst. Det är en sorgesång med värme och empati över en absurd värld
Bästa spår: ”A frail and broken one”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB