Startsida / Inlägg

Hardcore Superstar bjuder på fin grunge och märklig aerobicsbas

av Mattias Kling

Hardcore Superstar ”HCSS”plus3
Hardcore Superstar

HCSS
Gain/Sony

HÅRDROCK För att ta ett stort kliv framåt krävs det ibland ett minst lika omfattande steg i motsatt riktning. Inför arbetet med tiondegiven har Hardcore Superstar tagit fasta på detta, grävt fram tre gamla demospår med föregångargruppen Link och låtit dessa sätta sin prägel på resten av materialet. Som ett sätt att bryta invanda mönster och konventioner är det uppenbarligen effektivt, då ”HCSS” har samma motsatsförhållande till sina föregångare som deras självbetitlade nylansering från 2005 hade. Soundet är kantigare, knotigare och – det måste erkännas – inte lika direkt. De ursprungliga grungeinfluenserna hörs i 21 år gamla ”Fly” och är ungefär lika lyckade som aerobicsbasen i ”Touch the sky” och Jean Michel Jarre-introt till ”Growing old” är märkliga. Så även om tillbakablicken inte blir något sjumilakliv framåt ska det bli intressant att se vart det leder.

BÄSTA SPÅR: ”Fly”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB