Startsida / Inlägg

Lundell skriver brev igen – nu till Jonas Lundqvist

av Kristin Lundell

Men hur många kärleksbrev kan någon med namnet Kristin Lundell egentligen författa till svenska manliga musiker denna vår? Har Musikbloggen gått och blivit en filial till Bonde söker fru? Kommer Linda Lindorff och en flock med trevliga kor snart dyka upp på bild? Ja fråga inte mig.

Allt jag vet är att jisses vad mycket fläkt i poppen vi har denna vår. Eller denna vår och denna vår – ända sedan Jonas Lundqvist släppte den bromance-fina singeln ”Du, drömmar och jag” – om sin forne Bad Cash Quartet-vapendragare Martin Elisson – blinkade ju det uppenbara med lysande bokstäver. Jäklar vad Jonas Lundqvist kan skriva låtar! Med texter på svenska! Det var fyra år sedan och sedan dess har göteborgaren, som dessutom kan skriva tennistränare på sin meritlista, smashat in (ordvits!) singel efter singel. Senaste heter ”Vissa nätter” och släpptes i mars.

Givetvis ska också sägas att Jonas Lundqvist släppte den engelskspråkiga skivan – med den svenska titeln… – ”Adhd” under namnet Jonas Game för åtta år sedan. Men det var som om han med svenska språket kom åt någon extra nerv (kan det vara ischias?) som fick alla bitar att lägga sig i ett perfekt skimrande mönster.

På onsdag – sin trettiofemte födelsedag! Hurra i förskott! – spelar Jonas Lundqvist tillsammans med Jonathan Johansson på Debaser Medis i Stockholm. Dessvärre är konserten slutsåld men tänk om? Alltså med betoning på om. Under sker ibland. Den som redan har biljett ska dock läsa meningen med betoning på både ”tänk” och ”om” och sedan ge biljetten till mig. Stort tack för det.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB