Startsida / Inlägg

Om inte måndagen i sig är skrämmande nog – här är en video

av Mattias Kling
COLOURBOX545320

Father & Son bjuder på ett skräckfilmssoundtrack som får nackhåren att resa sig.

Gruppnamnet låter förvisso kanske inte så rysningsframkallande. Snarare kanske mer som en mysig eftermiddag på landet, med fikabordet uppdukat i bersån och behagligt fågelkvitter mot en fond av prasslande lövträd och porlande bäckar.

Well… riktigt så enkelt är det inte. I det genrerationsöverskridandet bandet samlas fädrena Michael Molund och Rickard Gramfors med sönerna Loke Molund och Dexter Gramfors – och ta mig tusan om det inte bjuds det på en helig ande också i form av sångaren Petter Reingardt.

Videospåret ”Anno domini Satanicus” är hämtad från just nu superaktuella albumet ”Unholy ghost” och har fått en extra slående iscensättning av argentinske skräckfilmsregissören Adrián García Bogliano (”The ABC:s of death”, ”Here comes the devil” med flera) och använder scener från regissörens kommande ”svarta feministiska komedi” ”Scherzo diabolico” som får premiär på Tribecca Film Festival senare i vår.

Visuellt fluff-fluff och läcker scenografi å sidan – låten är ju rätt tuff den också. Det är svårt att inte tänka Ghost med tanke på textens latinska utformning och 70-talsrotande sound men jag tycker mig även höra en hel del Black Sabbath i de sävligt tunga gitarrerna. Och visst, den överdrivna dramatiken kan väl bli lite too much rent visuellt, med Reingardts vilt uppspärrade ögon och pantomimposer men nog är refrängeffekten (ni får kolla själva) ganska så mysrysligt snygg.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB