Startsida / Inlägg

Premiär: Fiske dödade nästan Jonas Bergsten – men här är ”Snutansikte”-videon

av Rebecka Ljung
Jonas Bergsten. Foto: Victoria Stillwell.
Jonas Bergsten. Foto: Victoria Stillwell.

Till slut är Umeåmusikern Jonas Bergsten färdig med en solo-EP och en ny musikvideo. Och han har skaffat internet! Här berättar han hur ett snutansikte ser ut – och hur solokarriären och hela livet riskerades under fisketurerna.

Dessutom håller vi premiär för musikvideon till låten ”Snutansikte”.

Bergsten känns igen från band som Anna Leong, Tiger Forest Cat och INVSN (med Dennis Lyxzén), men det är solomusik som Umeå har viskat om sedan hans syster läckte låten ”Surf” på Youtube år 2012. Soloplattan har lyst med sin frånvaro och i höstas hade väl de flesta gett upp, men då släppte Jonas Bergsten ifrån sig singeln ”Släpp mig aldrig”.

Den 6 maj kommer debut-EP:n, men först: Musikvideon till dängiga indierocklåten ”Snutansikte”. Se Erik Hillbom-regisserade videon och läs intervjun:

Hej Jonas! Hur ser ett snutansikte ut?

– Hur ett snutansikte ser ut? Jo, det är väl lite av en blandning av Dolph Lundgren och Jan Björklund – fast när dom var lite yngre. Det där varierar ju, men just nu om jag blundar så ser det ut så.

Berätta om videon, kompanjonen och tanken bakom!
– Min kompanjon i videon är min syrra [Kajsa Bergsten, reds. anm.] och hon är grym! Vi filmade den på lite olika ställen i Umeå. Mest praktiskt så. Ville väl bara att videon skulle förstärka känslan i låten. Jag tycker den blev fin.

Har fiskespön satt käppar i hjulet för dina solosläpp?
– Fiskespön är väl en orsak till att det tagit tid, men jag skulle inte säga att det satt käppar i hjulet för nåt. Det har ju blivit många långa nätter vid vattnet och vid några tillfällen så har jag slumrat till vid ratten på väg hem på morgonen. Varit nära att köra in i ett mitträcke åtminstone två gånger. Det hade ju satt käpparna i hjulet, för då hade jag varit död – och då skulle inte vi kunna surra med varann, och det hade varit tråkigt.

Om du tvingades välja mellan fiske och musicerande i livet – vad skulle du ta?
– Jag vet att jag skulle bli olycklig vilket jag än skulle välja bort. Men om jag bara får göra en sak så blir det fiske.

Hur har hajpen påverkat dina egna förväntningar på debut-EP:n?
– Nä, hajpen har inte påverkat mina krav eller förväntningar, men det är väldigt skoj om folk är peppade!

Jag hoppas du ser det här mejlet, för jag hörde om fadäsen med UxU-festivalen förra året …
– Ja, just det. Jag missade ju att spela där, på grund av nåt missat mail. Men nu har jag skaffat dator och internet, så jag håller på att bli bättre på teknikfronten.

Var ser vi dig 2015?
– Ni ser mig förhoppningsvis på nån festival – eller vid vattnet, så klart!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB