Startsida / Inlägg

Premiär: Love Antell live i studion

av Håkan Steen

Love Antell har aldrig varit bättre. Om vinterns album ”Barn av Amerika” skrev undertecknad bland annat följande: ”Det är en politisk skiva som inte väjer för mörkret men som alltid aktar sig Antell för att måla plakat eller peka med hela handen i protest. Han tecknar hellre tidsbilder, med omsorgsfullt valda detaljer och referenser, för att erbjuda lyssnaren nya sätt att se tillvaron.”
Betyget blev fyra väldigt självklara plus, vilket jag även delade ut till den turné som just nu rullar genom landet. ”Framför allt pensionerar den här låtlistan för gott epitet som Stockholms-Håkan eller Lill-Pimme. Love Antell har hittat en gedigen identitet som artist, och samtidigt öppnat en rad spännande vägar framåt” formulerade jag det efter spelningen i Växjö.
Och eftersom Antell är bättre än någonsin känns det förstås lite extra kul att kunna premiärvisa en video med en helt ny halvakustisk version av låten ”Barn av Amerika”, filmad i producenten Pär Wikstens studio i Vasastan i Stockholm där albumet spelades in. Ytterligare fyra akustiska videor med låtar från plattan kommer att dyka upp på Youtube under veckan.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB