Startsida / Inlägg

Record Store Day – nedräkning pågår!

av Joacim Forsén
Skärmavbild 2015-04-04 kl. 23.53.41
Vinylmys. Foto: Mats Strand.

Vinylnördarnas nationaldag närmar sig.
Och nu börjar butikernas scheman för artistbesöken också ta form. 
Den 18 april är det åter igen dags att fira skivbutiker, plattor och artister med Record Store Day, ett av få kommersiella jippon som känns lika helfestligt för kunderna som det förmodligen gör för handlarna. Och redan är en rad roliga artister klara för butiksspelningar, något som brukar kunna bli rätt trevliga minigig. Förra året knockades jag till exempel av Jenny Wilsons spelning på Pet Sounds, där hon intimt och med löjligt enkla medel verkligen visade hur hon och hennes material har växt de senaste åren.
Ja, kolla själva. I år ser jag fram emot Jonathan Johansson och Anna Järvinen på Pet Sounds, Hurula och Beatrice Eli på Bengans i Stockholm men skulle gärna också se Kristofer Åström på Bengans i Göteborg. Och ni som är i Malmö den 18 april kan ju med fördel kolla just Jenny Wilson på Folk & Rock.

Här är Record Store Days sajt för er som vill hålla koll på skivfesten. Och för er som, likt många av oss här på redaktionen, är slav under det svarta guldet: Här är en lista på releaser som dyker upp på RSD i mer eller mindre limiterade upplagor.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB