Startsida / Inlägg

Silvana Imam är nödvändigast i Sverige

av Kristin Lundell
Silvana Imam_Pressbild 2_Pierre Björk
Foto: Pierre Björk.

Sveriges hårdaste rappare är här igen. Inte för att hon – tack och lov – varit borta länge. Men när Silvana Imam idag släppte ep:n ”Jag dör för dig” (som i två veckor finns exklusivt på Spotify) blir det uppenbart hur mycket vi måste ha henne. Hennes musik handlar inte om henne. Den handlar om så många fler. Ordet kvinnokamp må ha en air av 70-tal över sig men kampen var dessvärre inte något som avslutades för fyra decennier sedan. Den fortsätter. Herregud den bara pågår. Gränser måste tydligen hela tiden försvaras för att inte puttas tillbaka.

Det är där som Silvana Imam kommer in och levererar artilleriet som behövs för att fortsätta. Hon är inspirerande stenhård. Med Silvana Imams låtar i ryggen blir dagarna lättare för de (oss) som befinner sig i striden. Som alltid måste vara beredda. För saker blir aldrig bättre av sig självt. Om det ändå vore så.

Från och med idag har vi i alla fall ”Jag dör för dig” att lyssna på under tiden. Det hjälper. Alla spår är inte nya men Årets homo enligt Gaygalan 2015 fortsätter att smiska upp både öron och hjärna med sina svinsnyggt stilettvassa låtar. Silvana Imams rap är av den sorten som man inte vill möta i en mörk gränd. Eller som man åtminstone skulle ge alla sina lunchpengar om den bad om det i en mörk gränd. Aggressiviteten är målmedveten. Men stoppa ner rikskupongerna för guds skull. Silvana Imam är mer av en Robin Hood. Hon tar från de som länge haft för mycket av makten för att ge till dem som ska ha mer av den. Hon ser efter de sina. Det är Sverige, våren 2015 och jag vet ingen svensk artist som är mer nödvändig än Silvana Imam.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB