Startsida / Inlägg

Steenkakan: Frank Sinatra

av Håkan Steen

ultimatesinatraplus4Frank Sinatra
Ultimate Sinatra: the centennial collection
Universal

POP/JAZZ En del kallade honom ”Chairman of the board”, andra ”The Voice”.
Och ska vi välja ut en enda artist som soundtrack till hela 1900-talet måste det bli Frank Sinatra. Han gjorde sina första inspelningar 1939 och de sista 1993 och hade en unik karriär som både sångare och skådespelare däremellan. På väldigt många sätt var ”Frankie Boy” den förste popstjärnan och i någon som Robbie Williams finns ett av många bevis på hur han fortsätter påverka ny musik.
Den 12 december i år skulle Sinatra ha fyllt hundra och fram till dess kommer ”Ol’ Blue Eyes” att firas med shower, utställningar och böcker. Nyligen kom HBO-dokumentären ”All or nothing at all” och givetvis släpps även en gedigen samling. ”Ultimate Sinatra” finns som antingen enkel-cd eller 4 cd-box, för första gången med alla väsentliga inspelningar från skivbolagen Columbia, Capitol och Reprise i ett och samma paket.
Det är förstås en svårslagen parad av evergreens med en sångare som utan att någonsin gå genvägen via de stora gesterna, genom att helt enkelt övertyga oss om att han verkligen förstod vad han sjöng, blev en vital del av modern historia.
BÄSTA SPÅR: ”In the wee small hours of the morning”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB