Startsida / Inlägg

Återanvända r’n’b-tricks ekar tomt

av Per Magnusson

Everythingis4albumRateJason Derulo
Everything is 4
Atlantic/Warner

R’N’B Jason Derulo bjöd på en atletisk show på Arenan i Stockholm i fjol. Det var imponerande att se hur den Florida-födde artisten gjorde armhävningar med tjejer från publiken på ryggen, trots att han så sent som för två år sedan bröt nacken i en otäck dansrelaterad olycka. Vi har inte så många manliga r’n’b-artister som aspirerar på den vakanta Usher-tronen men Derulo är definitivt en av dem. På sitt fjärde album fastnar 25-åringen dock i en opersonlig, poppig r’n’b utan finess. Musiken låter som en hybrid mellan Drakes ”Hold on, we’re going home” och Katy Perrys och Juicy J:s ”Dark horse” kryddad med en rejäl nypa Jackson 5. Alla tricks är redan använda. Men den Stevie Wonder-gästade banjo-r’n’b:n i ”Broke” har jag aldrig hört förut.
BÄSTA SPÅR: ”Love like that”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB