Startsida / Inlägg

Brisig pop för våren

av Per Magnusson

best-coast-california-nights-artplus3Best Coast

California nights
Capitol/Universal

POP Inför sitt förra album ”The only place” tipsade Best Coast om sin bästa Dad Rock i nätpublikationen Pitchforks tv-kanal. I skivaffären tummade de kärleksfullt på vinyler med America, Bread och The Doobie Brothers. Dad Rock är den trevliga musikstil som är tillräckligt välpolerad och mjuk för att uppskattas av din pappa och varför inte mamma. Ofta kommer den från den amerikanska västkusten, precis som Best Coast.
LA-duon må ha campat i öknen och lyssnat på precis hur mycket The Eagles som helst, men det är främst det tidlösa låtskrivandet de tagit med sig från sina föräldrars förebilder. Det punkiga drivet och gitarrerna hämtar de från sina egna tonårsidoler, som Blink-182. Och inget fel i det, 2015 är tack och lov inga inspirationskällor förbjudna.
”California nights” är ett perfekt brisigt popalbum för våren.
BÄSTA SPÅR: ”California nights”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB