Startsida / Inlägg

Ensam bön från en bunker i Hackney

av Per Magnusson

In_Colour_(Jamie_xx)_album_artworkRateJamie xx
In colour
Young Turks/Playground

POP Albumet är inte längre självklart som format, i synnerhet inte inom dansmusiken. The xx-medlemmen Jamie xx har redan gett ut massor av musik, men det här är hans första album som soloartist. Det fina med att artister fortfarande ger ut album är att de anstränger sig lite extra för att bjuda in oss till deras innersta rum, på ett sätt som är svårt att göra med ett knippe ljudmoln och remixer.
Med prominenta gäster som producentgeniet Four Tet, bandkompisarna Romy Madley-Croft och Oliver Sim och Atlanda-rapparen Young Thug skapar Jamie Smith, som han egentligen heter, musik som låter som en ensam bön i natten från en bunker på Old Street i Londons Hackney. Just i denna stund, när jag är på väg till Storbritannien för att möta ännu en försommar, har jag svårt att tänka mig ett vackrare ljud.
BÄSTA SPÅR: ”Seesaw” (ft. Romy Madley-Croft).

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB