Startsida / Inlägg

Exklusiv världspremiär: Här är Crucified Barbaras nya video

av Mattias Kling
Crucified Barbara består av Ida Evileye (bas), Mia Coldheart (sång/gitarr), Nikki Wikked (trummor) och Klara Force (gitarr).
Crucified Barbara består av Ida Evileye (bas), Mia Coldheart (sång/gitarr), Nicki Wicked (trummor) och Klara Force (gitarr).

Ett modeord inom den moderna medievärlden är transparens, en slags undanflykt och hålla ryggen fri-mentalitet som kommer fram då en redaktion gör saker som kan tyckas lite grumliga. Och som på ett eller annat sätt strider mot det som vi tidigare höll så högt, nämligen den journalistiska etiken.

Nåväl. Så här är det: Crucified Barbaras gitarrist Klara Force är en av mina kollegor på Aftonbladet Hårdrock! och den 30 maj får ni läsa vad vi har hittat på i år. Det är bara faktum. Och det är också skäl som gör det omöjligt för mig att ta mig an gruppen i en ren recensionssituation – kompiskorruption är det värsta jag vet – men det diskvalificerar inte heller bandet från att uppmärksammas på andra sätt.

Som nu, då vi här på Aftonbladets Musikblogg har den stora äran att köra den exklusiva världspremiären på den nya videon till låten ”Lunatic #1”. Stycket är hämtat från senaste albumet ”In the red” (Pluskunder kan läsa en recension här) och är enligt frontkvinnan Mia Coldheart inspirerad av hennes möte med tävlingsryttaren Jens Fredricson, vars häst också har fått namnge låten.

 Samtalet med honom gav mig den sista styrkan och inspirationen jag behövde för att ge 110 procent när vi slutförde arbetet med ”In the red”. Och jag tänkte att namnet på Jens bästa lagspelare var ett perfekt namn på låten. Tillsammans har vi fyra i bandet gjort vårt bästa album, berättar Mia.

Videon blir också avstamp på den stora turné i USA och Kanada som kvartetten tar sig an den närmaste tiden. Mellan den 20 maj och 14 juni nöter de nämligen vägarna i det stora landet i väster tillsammans med bland andra Girlschool och spelar bland annat i Los Angeles, Las Vegas, Vancouver och New York.

Låter ju inte helt stolligt det.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB