Startsida / Inlägg

Exklusiv turnédagbok: Urban Cone åkte hiss för 20 000 (!)

av Rebecka Ljung
Urban Cone är Rasmus Flyckt. Magnus Folkö, Tim Formgren, Emil Gustafsson & Jacob William Sjöberg.
Urban Cone är Rasmus Flyckt, Magnus Folkö, Tim Formgren, Emil Gustafsson & Jacob William Sjöberg.

När jag stod i en enorm, löjligt poppis butik mitt på Manhattan för ett par veckor sedan, dök en väldigt bekant låt upp i högtalarna. Jag bläddrade i låtarkivet mellan tinningarna. Aha, det är ju ”Sadness disease” av svenska Urban Cone!

Det går alltså bra nu. Fast det vet nog Urban Cone redan. Bandets andra album ”Polaroid memories” är ute och förra veckan fick Tove Lo-samarbetet ”Come back to me” en retligt somrig musikvideo, som kvintetten spelade in på Kreta direkt efter turnén med henne.

Strax ska de ut på vägarna igen. USA och Australien får besök före Way Out West. Musikbloggen undrade hur Urban Cone brukar ha det på turné och bad om en rapport från senaste vändan. Bandet sa lyckligtvis ja.

Turnéledare Krook, 20 lax fattigare än dagen före.
Turnéledare Krook, 20 lax fattigare än dagen före.

 Topp 3 turnéminnen från Europaturnén med Tove Lo:

1. Sjukt dyr hisstur
Vi hade en så grym efterfest med Tove och alla efter en spelning i Köpenhamn. Men tydligen kan man inte stoppa in hur mycket folk som helst i en hiss. Så med sju personer i en hiss tänkt för tre satt vi fast i över en timme. Och självklart skulle den gå sönder också. Dagen efter vaknar vi av att en kille stormar in i lägenheten och skriker ”good fucking morning everyone, I heard you had a good fucking time last night!!”. Det slutade med att vår turnéledare fick betala runt 20 000 …

2. Långa jakten på kebab
När vi kom till Berlin och till vår förskräckelse läste att vårt älsklings-dönerkebabställe Reva har stängt igen för gott. Som tur var räckte inte det som bevis för oss, utan vi åkte en 45 minuters omväg för att se om det stämde. Det var euforiskt när vi såg att ryktena var falska!

3. Brödpanik i Paris
Mycket matrelaterat nu, men Emil och Jacob hade hypat upp det här falafelstället i Paris en evighet, så vi gick dit för att se om det kunde leva upp till hypen. Falafeln var grym, men tyvärr hade vi prickat in den enda helgen på året när dom inte serverar bröd. Jacob var helt förstörd.

Urban Cone spelade på ett tak i Berlin.
”Efter spelningen i Berlin sprang vi upp på det högsta taket och körde en spontan spelning för alla som inte kom in.”
”Snålskjuts påväg hem efter spelningen i Bryssel. Emil tappade Tim senare …”.
”Snålskjuts påväg hem efter spelningen i Bryssel. Emil tappade Tim senare …”.
Emil och Jake från Urban Cone.
”Emil och Jake är egentligen Lady och Lufsen …”
Magnus från Urban Cone i ett kylskåp.
”När Magnus fick plats i ett kylskåp på efterfesten”.
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB