Startsida / Inlägg

Halvbakad ilska

av Håkan Steen

neil-young-the-monsanto-yearsRateNeil Young & Promise Of The Real
The Monsanto years
Reprise/Warner

ROCK Neil Young gör sällan sin största musik när han blir förbannad och politisk. Det är som att saken tar överhanden, att låtarna ska hamras ut på kortast möjliga tid så att de snabbt kan nå publiken. Och så får vi halvbakade, lättglömda skivor som ”Living with war” och ”Fork in the road”. Eller den här. På sitt trettiosjätte album retar Young upp sig på jordbruksgiganten Monsanto och hur företaget använder genmanipulerade grödor. Även om han vill väl resulterar det ofta ganska naivt formulerade tjatet om Monsanto, Starbucks och andra onda företag endast undantagsvis i bra rock. Riktigt vasst blir det egentligen bara i de få stunder när bandet Promise Of The Real, lett av Willie Nelsons söner Lukas och Micah, dämpar gitarrmanglet till förmån för det countryakustiska.
BÄSTA SPÅR: ”Wolf moon”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB