Startsida / Inlägg

Joy Williams influenser flödar fritt

av Joacim Forsén
joy-williamsRateJoy Williams
Venus
Columbia/Sony

POP Med duon Civil Wars havererad tar ena halvan ny fart med sin egen karriär. Ett på många sätt lyckat beslut för Joy Willams, på ”Venus” låter sångerskan sina influenser flöda fritt i stället för att låsa in dem i den ofta ganska hämmade folk- och americana-genren.

Soloåterkomsten är modern, tidlös och har Tori Amos som ständig referenspunkt. Allra tydligast blir arvet i albumets starkaste stunder som uppbrottsvackra ”One day I will”, ”Until the levee” eller den storslagna inledningen ”Before I sleep”. Speciellt då skivan är uppenbart kantad av svärta och livsomvälvande händelser – uppbrottet med Civil Wars-kollegan John Paul White, att bli förälder och att förlora sin far. Det räddar också en del låtar där Williams kyrkväna röst blir alldeles för Celine Dion-polerad.

BÄSTA SPÅR: ”One day I will”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB