Startsida / Inlägg

Premiär: En jagad känsla med akustiskt Hurricane Love

av Rebecka Ljung
Hurricane Love. Foto: Kamila Schneltser Pinilla.
Hurricane Love. Foto: Kamila Schneltser Pinilla.

Med över hundra gig runtom i Europa och drygt 900 000 spelningar av låten ”Nowhere to go” på Spotify, är Hurricane Love ett sånt där svenskt band som du kanske vill ha koll på.

I våras släppte gruppen en självbetitlad EP och redan nu får låtarna en ny, mer naken skrud. I en Malmöstudio har Nina Knutsson, Rasmus Viberg, Magnus Adler, Tobias Ekqvist, Johanna Alexson och Robin Knutsson spelat in en akustisk EP – framför en kamera.

Den som (ungefär) vill följa med Hurricane Love in i studion kan börja här i dag, då de gör om populära ”Nowhere to go”. Missa inte intervjun under videon. Sedan blir det ett nytt akustiskt släpp om dagen, i sex dagar.

Hej Nina och Johanna! Vad betyder ”Nowhere to go” för er?

– Texten är en berättelse om olika möten mellan människor. Ett kärleksmöte ute i mörkret och ett uppbrott av en relation, men alltid vid ”fel” tillfälle. Känslan av att man måste få säga eller göra något, annars spricker man, men det går inte. En lite jagad känsla av att försöka hitta rätt. Rätt tid, rätt person, vara rätt. Den jagade känslan förstärks av kompet som fortsätter framåt som ett tåg genom nästan hela låten.

Vad hoppas ni att låten ska ge lyssnaren?

– Vi hoppas alltid att vår musik ska beröra människor. I ”Nowhere to go” kan de kan förhoppningsvis känna igen sig och känna hopp.

Vad är vinningen med att framföra låtarna akustiskt, tycker ni?

– Man kommer åt en känsla av närhet och intimitet som är svår att få lika stark på en stor scen med elektriska instrument.

Ni har ju turnerat en hel del. Vilken är den tyngsta spelningen hittills?

– Det var nog Malmöfestivalen 2013. Vi hade precis kommit hem från en två veckor lång turné i Tyskland och var väldigt trötta, men att få komma hem och känna kärleken av publikenhavet som fortsatte långt utanför tältet, som hoppade och sjöng med var en helt fantastisk upplevelse!

 Vilket är erat konstigaste turnéminne?

– När Magnus (basisten) står och dansar ”Gangnam Style” med sångaren i Movits! och samtidigt sjunger på ”får man ta hunden med sig in i himlen”.

Vilket är ert tips till kämpande band som vill slå?

– Musiken är kärnan, men för att komma framåt så ligger ca 80 procent av jobbet utanför musiken. Till exempel på att jaga gig, jaga kontakter, PR, social media, ekonomi och så vidare.

Vilken skiva önskar ni att ni hade gjort?

Nina: Alt-J med ”An Awesome Wave”.
Johanna: Bon Iver med ”Bon Iver” eller Mumford and sons med ”Wilder Mind”.

Vad har ni på schemat framöver?

– I sommar ligger fokuset på att gigga runt om i Sverige. Vi älskar att spela live så det kommer att bli awesome!

Hur stora vill ni bli?

– Vi har velat erövra världen! Men först hade det varit fantastiskt att bara kunna få fokusera på musiken och inte behöva ha andra jobb.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB