Startsida / Inlägg

Plana ut i fredagskoman – med juni månads tuffaste musik

av Mattias Kling

Vad juni egentligen var? Hur ska jag kunna svara på det? Måhända den där aningen regniga och småkalla gegga som låg mellan Sweden Rock och Bråvalla. En månad som känns som att den nyss börjat då det var dags att vända blad i kalendern.

Det är i alla fall dagar vi kan lägga till handlingen nu. Genom att kolla tillbaka på lite av den tuffa musik som släpptes de gångna veckorna. Och den går ju inte av för hackorna, så att säga. Med tanke på kommande släpp i höst har exempelvis Ghost, Slayer, Motörhead, Parkway Drive och Disturbed hintat om vad vi har att vänta oss. Samtidigt som Refused har släppt sin första fullängdare sedan banbrytande och haussade ”The shape of punk to come”, Vattnet Viskar har följt upp ”Sky swallower” medan August Burns Red återigen låter visa att metalcore och flamencogitarrer kanske inte är en sån omöjlighet som tänkt.

Dessa låtar och många fler kan ni ta er an via spellistan nedan. Som vanligt så brokig och spretig att ingen lär uppskatta allt, men alla hittar något som passar.

Smaklig spis, ungdomar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB