Startsida / Inlägg

Se och hör: Tove Styrke bjuder in Britney Spears i 2015!

av Rebecka Ljung
Tove Styrke. Foto: Pressbild.
Tove Styrke. Foto: Pressbild.

Det är ju bara att erkänna. Tove Styrke är en sån där artist som strålar av en naturlig coolhet. I en lagerlokal eller dylikt ordnar hon nu sitt eget mellanstadiedisco, med blinkande lampor. Iförd en sportjacka, med smartphone-lurar i öronen, smygdansar hon och sjunger med i sin nya Britney Spears-cover.

Likheterna mellan den svenska 22-åringen och Britney Jean Spears, 33, är inte så tydliga. Styrke har inte gått omyndigförklarad i flera år, övervakad av sin pappa. Hon har inte heller haft en egen show i Las Vegas.

Fast båda har badat i den kommersiella musikens pool – Styrke i svenska ”Idol” – för att sen liksom återfödas som artister och fått ny respekt från publiken. Och båda lär har haft det rätt tufft i livet.

Hur låter då 2015 års ”… Baby one more time”? Jo, ihop med Johan T. Karlsson, alias Familjen, har Styrke plockat de viktigaste elementen från originalet, till en avskalad, fräsch och lite mörkare ballad, med fokus på bas och rytm. Sångmelodin är intakt, så Brittans fans lär också kunna gilla det här.

Om någon någonsin skulle lyckas med att damma av en av mina värsta låtar från sent 90-tal (sorry, Max Martin), så är det visst Styrke och Karlsson. Här har ni er fredagshit, som balanserar mellan nostalgi och nutid. Ni vet att ni vill lyssna:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB