Startsida / Inlägg

Årets Återförening kommer allt närmare

av Kristin Lundell
ny libertines
Ordning och reda är den nya uniformen i The Libertines-fabriken.

Nämen hallå. Vad är det här för städade gossar? Kan det vara headlineakten till den där Jesus-festivalen som alltid hölls på vägen till Hultsfredsfestivalen på den tiden då festivalen låg i Hultsfred? Eller är det fyra trevliga byråkrater som EU skickat ut för att berätta om de nya reglerna kring trekammarbrunnar? Nä okej då – SÅ prydliga ser The Libertines kanske inte ut att vara – mer som ett knippe London-hipsters i kostym – men man måste ändå utgå från att ribban i prydlighet var väldigt lågt satt från början. Vem hade kunnat förutspå att det fanns ett frö till 2015 års pressbild när bandet gästade Kägelbanan för tolv och ett halvt år sedan. Inte jag i alla fall.

I fredags släpptes nya singeln ”Anthem for doomed youth” som finns med på albumet som heter nästan likadant. ”Anthems for doomed youth” släpps den 11 september – releasen sköts nyligen upp en vecka – och det som för några år sedan (efter att Pete Doherty gjort inbrott hos sin bandkamrat Carl Bârat och bandet splittrades – just inbrott är så olämpligt att göra hos sin bandkamrat) verkade så omöjligt är nu sant. Årets Återförening är här.

Betyg: Tre informella men starka kofötter (kofotar? Eller vad som nu används till inbrott nuförtiden). Inte lika vass som förra singeln ”Gunga din” (anledning nummer gud-vet-vilket-nummer-i-ordningen att älska Pete Doherty/The Libertines – att han/de döper en låt efter en dikt av Rudyard Kipling).

Men titta vilket fint albumomslag!

LibertinesCover
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB