Startsida / Inlägg

Alla andra konserter inställda: The Charlatans ersätter

av Kristin Lundell
IMG_1016
Tim Burgess och Frisyren. Och Mark Collins då.

Okej. Rubriken är kanske en aningen missvisande eftersom det är önsketänkande. Men alltså – igår kväll. Jag hade en stark känsla av att The Charlatans skulle vara minst lika bra som när de gästade Debaser Medis för fyra år sedan och den känslan blev bekräftad. Från klockan 20.15 och sexton låtar framåt. The Charlatans. Eller kanske snarare Tim Burgess. Det är ju ändå han som är Allt. Nu i blonderad pottfrisyr. Hur kan han aldrig åldras? Är det alla kemikalier som den 48-årige sångaren satte i sig på 90-talet? Har de konserverat honom inifrån och ut?

Och så dansen. Herregud när Tim Burgess dansar. En del kanske vill hävda att det är finast när barn dansar men det är fel. Det är finast när Tim Burgess dansar. Det är som att tiden stått still. Till och med den krumma rygghållningen i dansen är precis som förut.

Och musiken! Låtarna! Energin! Får man ta och smälla till med fem gyllene plus i denna inofficiella guerilla-recension? Vi gör så. Det enda som var dåligt med igår var att The Charlatans struntade i ”Then”. Så får de aldrig mer göra.

Vi måste gå direkt till det viktiga nu: Någon måste skynda sig att ta hit The Charlatans igen. Det var alldeles för länge sedan sist. Snart femton timmar. Förslag: Vi ställer in alla andra konserter i höst och ersätter med The Charlatans. Om opinionen anser det vara för drastiskt kan vi istället byta ut alla frontfigurer mot Tim Burgess och alla låtar mot The Charlatans låtar. Det är kanske mer rimligt. Och så ska alla gossebarn som hittills fötts i år döpas om till Tim.

Om intresse finns för en miljon suddiga mobilfoton och filmer från igår där Tim dansar har jag kontaktat regeringen för att få mer internet så att jag kan bistå med detta. Hela norra Europas samlade förråd av internet kommer behövas för allt detta guld.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB