Startsida / Inlägg

Deep house för topplistorna

av Per Magnusson

CaracalRateDisclosure
Caracal
Island

HOUSE På sitt debutalbum gjorde brittiska brödraduon Howard och Guy Lawrence en deep house som passade lika bra för Berlin-hipsters som peppade festivalbesökare. Samtidigt utgjorde de ett trevligt, populärt alternativ till den allt mer rigida edm-scenen.
2015 har den kommersiella dansmusiken skruvat ner bpm-mätaren till en mer tropisk house med norrbaggen Kygo i spetsen. Disclosure väljer att gå samma väg. ”Caracal” är långsammare än föregångaren. Den är också full av namnkunniga gäster – The Weeknd, Sam Smith, Kwabs, Lorde, Miguel, för att nämna några. Problemet med albumet är duons brist på mod att göra någonting som ligger utanför deras trygghetszon. Allting med ”Caracal” – beatsen, det visuella konceptet, melodierna – är extremt Disclosure. Men älskade du duon förut kommer du att fortsätta älska dem här.
BÄSTA SPÅR: ”Holding on”, feat. Gregory Porter.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB