Startsida / Inlägg

Färskingfredag: Sleeping Storms är en grupp att hålla ögonen på

av Mattias Kling

Sleeping Storms

Emellanåt dyker det upp oetablerade akter som lyckas bryta igenom det kompakta bruset.

Jag skulle inte påstå att det är något frekvent förekommande. Det är liksom inte varje dag det sker att något som tipsas om mejlledes väcker någon större entusiasm hos undertecknad, för detta är jag väl aningen för luttrad och av annat överstimulerad.

Men när det väl sker blir det ju därför desto roligare.

Just ett sådant band är huvudstadscombon Sleeping Storms. Här hittar vi bland annat trummisen Mikke Norén från Walking With Strangers och tidigare Adept-medlemmen Jacob Papinniemi, vilket torde leda tankegångarna om soundet någorlunda rätt.

Vi på Musikbloggen är faktiskt rätt hyggliga och ibland inte så cyniska som vi borde vara med tanke på vår djupt rotade erfarenhet i kvällstidningsvärlden. Bakom de till synes barska fasanderna klappar det ett gäng entusiasthjärtan som gärna lyfter fram musik som förtjänar detta – må det så vara Iron Maiden eller Knäckebröd United, som just har spelat in sin första demotejp.

Därför ger vi gitarristen Kasper Tronstad möjligheten att presentera ensemblen lite närmare. Det är ju ändå fredag, och då finns det ju extra anledning att vara avslappnad och vänlig.

Med tanke på medlemmarnas övriga åtaganden, vad ser ni för strategi för Sleeping Storms?

– Strategi? Det är väl för fan musik vi pratar om och inte krigsföring? Nä, men skämt åsido, just nu fokuserar vi på att få ihop det sista på låtarna, sen får vi se hur vi tar det från där. Vi diskuterar framtid med lite olika personer, men vi kommer inte stressa i väg med nåt.

Vad har ni fått för reaktioner på debutsingeln ”Sound of clouds”?

– De har varit genomgående positiva, förutom att en snubbe på Youtube som skrev att vi var ”fags”. Han hade bara gillat en massa videor med Dragonforce tidigare så jag antar att vi dräpte för lite drakar i vår video.

Ni har aviserat att ni släpper en ep i höst. Kommer den att följa i samma spår som första låtsläppet?

– Absolut. Vi känner att vi hittat ett sound vi gillar och som vill jobba vidare med. Men sen måste vi ju som sagt jobba på det där med drakarna.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB