Startsida / Inlägg

Påfallande piggt

av Håkan Steen

81j+RtGKoWL._SL1425_RateDuran Duran
Paper gods
Warner

POP Efter en rätt blek nostagishow med Duran Duran på Cirkus i Stockholm grävde jag ned alla framtida förväntningar på det här Birmingham-bördiga bandet. Men tio år senare verkar faktiskt new romantic-stjärnorna från 80-talets gryning ha fått en liten nytändning. Singlarna ”Pressure off” och ”You kill me with silence” indikerade det och fjortonde albumet låter överlag påfallande piggt. Duran Duran lånar in Nile Rodgers för att återknyta till sina egna discorötter och Mark Ronson för att förankra soundet i nutiden. Och när en 56-årig Simon Le Bon sjunger om tomheten som ryms under en perfekt yta är det ett vackert stycke livsvisdom från ett band som en gång gjorde sig ett namn med lyxigt eskapistiska videor till hitsen ”Rio” och ”Girls on film”.
BÄSTA SPÅR: ”Pressure off”, med Janelle Monáe och Nile Rodgers.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB