Startsida / Inlägg

Premiär: ny Kristofer Åström-låt!

av Håkan Steen
astrom
Luleå-americanan lever! Kristofer Åström är tillbaka.

Kristofer Åström har varit en lågmäld flanellman så länge nu att det är lätt att helt glömma bort att han började i Fireside, som i mitten av 90-talet gjorde så mycket väsen av sig med sin emotionella, melodiska hardcore att Rick Rubin plockade upp dem till sitt då glödheta bolag American Recordings.
Det är tolv år sedan Luleå-bandets senaste (sista?) album ”Get shot” och Åström bor sedan flera år tillbaka i Göteborg, där han koncentrerar sig på sin solokarriär i gränslandet mellan pop, folk och country.
Den 23 oktober kommer tionde albumet i eget namn, ”Story of a heart’s decay”, men redan i dag kan Aftonbladet Musik premiärspela singeln ”Fine line”. Och här möter vi en ovanligt riffrockig Åström, även om det rör sig om ett slags rock som ligger betydligt närmare sångarens hjälte Steve Earle än Firesides kärva gitarrutbrott.
Stark låt, hur som helst, och Åström själv beskriver den så här:
– ”Fine line” är en rocklåt. Rock är coolt. ”Fine line” handlar om den tunna linje som man balanserar på genom livet, och att vilja balansera den tillsammans med någon. Även kallat ”kärlek”. Kärlek är coolt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB