Startsida / Inlägg

Rolig lyxhobbyrock

av Håkan Steen

keithrichardscoverRateKeith Richards
Crosseyed heart
Virgin EMI/Universal

ROCK På tredje soloalbumet – det första på 23 år – lassar Keith Richards in begåvning: gamla X-Pensive Winos-polare som trummisen och producenten Steve Jordan och gitarristen Waddy Wachtel, Rolling Stones nu bortgångne turnésaxofonist Bobby Keys, Muscle Shoals-legendaren Spooner Oldham och klassvokalister som Aaron Neville och Norah Jones. Och det låter förstås löst, ledigt och högst traditionellt: akustisk blues, gammaldags r’n’b, rökiga ballader, lite reggae och typiskt Keith-hängig rock’n’roll. Rösten är som den är och versionen av gamla folknumret ”Goodnight Irene” tillför ingenting. Skivan flödar knappast över av odödligt låtskrivande men The Human Riff utvinner desto mer ur stämningar och spänningar i studion. Lyxhobbyrock som är oväntat rolig att lyssna på.
BÄSTA SPÅR: Norah Jones-duetten ”Illusion”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB