Startsida / Inlägg

Stabil Adele-karaoke

av Markus Larsson
Skärmavbild 2015-09-24 kl. 17.14.26
Bilden föreställer Sia och talar för sig själv. Foto: AP

Alive:+++:
Sia
Alive
Monkey Puzzle/Sony

POP Det här var veckan när popmusik blev knasboll igen.
Först släppte Ryan Adams en egen version av Taylor Swifts senaste album ”1989”. Sedan gjorde Father John Misty en Velvet Underground-tolkning av Ryan Adams cover på Taylor Swifts ”Blank spaces”. Sedan tog Father John bort sin version från Soundcloud efter att ha fått ett oväntat besök av Lou Reed i en dröm. ”Man ska inte driva med de döda”, varnade Lou.
Och nu ger den förnämliga låtskrivaren och artisten Sia ut en ny singel där hon spelar rollen som Adele. Hon skrev ”Alive” till Adele och väljer att sjunga texten ur den brittiska soulsångarens perspektiv. Sias kommande album, som består av låtar hon skrivit till andra artister, heter passande nog ”This is acting”.
Den stora poängen med ”Alive” är att låten möjligen ger en fingervisning om hur Adeles uppföljare till albumet ”25” kommer att låta. Meningen var att den skulle ha varit med på skivan. Men det går samtidigt att förstå varför den ströks.
”Alive” låter mycket riktigt som en outtake från ”25”. De grandiosa verserna bygger upp förväntningar som den något fantasilösa refrängen inte kan leva upp till. Ungefär som en James Bond-film med Pierce Brosnan i huvudrollen.
Med det sagt – ni kommer att få höra betydligt sämre Adele-karaoke även i år.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB