Startsida / Inlägg

Strålande och luftig comeback

av Markus Larsson

Hnely:++++:
Don Henley
Cass county
Capitol/Universal

COUNTRY På många sätt är Don Henleys första soloalbum på 15 år den skiva som han borde ha spelat in redan när Eagles splittrades 1980. Här återvänder Henley till den countrymusik som han växte upp med i Cass county i nordöstra Texas. De mer ärkerockiga spåren är lika erbarmliga som Eagles fyrkantiga ”Heartache tonight”. Det är som om någon försöker trycka in en fiolspelande fläskkotlett i ens arma öron. Men den som har förälskat sig i en ”Desperado” eller ”Doolin’ Dalton” blir belönad. Nyskrivna luftiga steelguitaroriginal och de rustika versionerna av Louvin Brothers– och Jesse Winchester-låtar får lyckligtvis större utrymme. Det är en uppenbarelse att äntligen få höra Don Henleys röst tillsammans med prominenta namn som Dolly Parton och Merle Haggard. Att Mick Jagger gästar en låt blir för övrigt en påminnelse om att han hellre borde sjunga country än turnera med The Rolling Stones.
Bästa spår: ”The cost of living”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB