Startsida / Inlägg

Blek Katy Perry-kopia

av Per Magnusson

DDLovatoRateDemi Lovato
Confident
Hollywood/Universal

POP När är Max Martin ledig? Han är ju med på varje kommersiellt popalbum som ges ut just nu. Så även på artisten, skådespelaren och den sporadiska amerikanska ”X Factor”-domaren Demi Lovatos femte skiva. Inte konstigt då att den svenske superlåtskrivaren, som jag är ett stort fan av, ibland har sina sämre dagar på jobbet. Lyssnar du på Lovatos Max Martin-skrivna hit ”Cool for the summer” med slutna ögon ser du Katy Perry och hör en svag pastisch av ”I kissed a girl”.
Där albumaktuella Disney-kollegan Selena Gomez siktar på sval r’n’b siktar Lovato på den mix av näven-i-luften-pop, pianoballader och hiphopflörtar som Katy Perry gjort så enorm. Men 23-åringen från Dallas är inte i närheten av originalets sångröst eller karisma, trots att hon gör allt för att likna Perry i uttryck och estetik.
BÄSTA SPÅR: ”Father”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB