Startsida / Inlägg

Den stora meningslösheten

av Markus Larsson

Bryan-Adams-Get-Up:++:
Bryan Adams
Get up!
Polydor/Universal

ROCK Bryan Adams samarbetar med producenten och låtskrivaren Jeff Lynne från ELO. Det märks. Lynnes sound är lika distinkt som Phil Spectors ljudväggar eller vad som helst av Dire Straits. Det låter som om någon trär på en mjuk och luddig rattmuff runt musiken. Produktionen ligger så nära Tom Pettys album ”Into the great wide open” och Traveling Wilburys att man nästan börjar fnissa. Problemet är att den kanadensiska rockstjärnan inte skriver låtar som ”Summer of 69” och ”Heaven” längre. Här finns knappt en ny ”18 ’til I die”. Om skivan vore en astronaut skulle hen säga: ”Houston, vi har ett problem”. Förutom en handfull spår – singeln ”You belong to me” är lite bedårande – irrar riffen runt utan kompass, mening eller mål.  I dag är Bryan Adams bättre som fotograf än rockartist.
Bästa spår: ”You belong to me”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB