Startsida / Inlägg

Musik för livets mellanrum

av Per Magnusson

redo_att_ga_sonder-35215454-frntlRateBo Kaspers Orkester
Redo att gå sönder
Sony

POP Det finns en vedertagen uppfattning om att musik ska vara på liv och död. Bo Kaspers Orkester har – sedan debuten med den sällsamt talande titeln ”Söndag i sängen” – snarare skildrat mellanrummen i livet. Inget annat band har ju förmågan att skriva låtar om, typ, att fira sin namnsdag som Bo Sundström och hans orkester.
På ”Redo att gå sönder” återvänder kvartetten, trots den lite hotfulla titeln, till sina rötter. Vad de än tar sig för – trevlig jazz, försiktig funk, visa, gospel eller bossa – slutar musiken i osviklig Bo Kasper. Det känns nästan som om de hyllar sin egen historia.
”Redo att gå sönder” är ett konsekvent Bo Kaspers-album utan krusiduller och ljudet av ett band som hittat tillbaka hem. På hallmattan står det ”Välkommen” och i vardagsrummet brinner ett doftljus med essensen av apelsinblom.
BÄSTA SPÅR: ”5e juni”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB