Startsida / Inlägg

Överväldigande mörker från Min Stora Sorg

av Joacim Forsén

Min Stora sorgRateMin Stora Sorg
Vår/sommar -16
Min Stora Sorg/Playground

POP Det har tagit tid för mig att förlika mig med 80-talets glättiga popproduktioner, pompösa överdrifter och nyförälskade syntvurm. För mycket pastellycka som gömde svärtan, decenniets verkliga briljans.
Precis där har Min Stora Sorg hittat sin själ. Som en mörkt modern fortsättning på Mauro Scoccos svårmod har Ann-Sofie Lundin tagit sitt låtskrivande vidare och fått produktionen att mogna. På ”Vår/sommar -16” är sångerna både pumpande dystra och mer lättillgängligt kommersiella. Ett slags intelligent nattradiomelankoli byggd på revansch, soul och självklara popmelodier. Alltid märkligt upplyftande. Som när Anso i ”All skit kommer tillbaka” viskar fram ett graciöst hån till exet över blippande ljud, säng-r’n’b och reverbklara gitarrer. Överväldigande.
BÄSTA SPÅR: ”I thought you guys were my friends”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB