Startsida / Inlägg

Trostjusaren från Wales kittlar sig själv till tårar

av Kristin Lundell
Tom jones Rate

Tom Jones

Long lost suitcase

Virgin EMI/Universal

ROCK Med fyrtio album i bagaget kan man givetvis inte kräva att trostjusaren från Wales ska idas uppfinna något nytt hjul. På det album som fungerar som soundtrack till Tom Jones rykande färska självbiografi ”Over the top and back” släpper han i stället loss sitt ryande magstöd över några låtar som ligger honom varmt om hjärtat. Den 75-årige sångaren kittlar sig själv till tårar i Willie Nelsons ”Opportunity to cry” innan han direkt rusar vidare till hillbillypartyt hos amerikanska indiefolkduon The Milk Carton Kids ”Honey, honey”. Tom Jones rockar så att det fräser för att sedan sakta ner. Tåget tuffar på genom den gångna och pågående rockhistorien utan att någonsin spåra ur. Det är varken spännande eller särskilt inspirerande.

BÄSTA SPÅR: Gillian Welchs ”Elvis Presley blues”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB