Startsida / Inlägg

Varmt och analogt som ett stearinljus

av Markus Larsson
Skärmavbild 2015-10-09 kl. 17.11.16
En melankolisk blick på ett tak. Foto: Sony

du går nu:+++:
Melissa Horn
Du går nu
Sony

VISPOP Vissa artister fortsätter rastlöst framåt och lyckas få musiken att byta skepnad för varje ny skiva. Andra fortsätter envist att tälja på ett uttryck som bara förändras några millimeter per årtionde. Melissa Horn tillhör den senare kategorin.
Men i Horns fall blir inte soundet tröttsamt. Genom att upprepa sig förfinar hon sina låtar. De blir mer kärnfulla med åren. Singeln ”Du går nu” har en sorgsen melodi och text som kunde ha varit skriven av Lars Winnerbäck. Men det tar knappt en sekund innan man hör vem det är som sjunger.
Produktionen är lika varm och analog som ett stearinljus. Man kan nästan höra hur de olika musikerna stod i rummet under inspelningen. En annan poäng med Melissa Horn är att hon är ännu bättre i albumformatet. Låtarna växer när de ramas av andra spår med samma stämning.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB