Startsida / Inlägg

Coldplay bjuder på en reboundsingel för stunden

av Kristin Lundell
colkdplay
Coldplay firar singelfredag genom att springa genom en regnbåge.
Rate

Adventure of a lifetime

Coldplay

Warner

POP De gör så som många andra idag – smyger ut sin nya singel utan större förvarning. Om mindre än en månad kommer också en helt ny skiva med Coldplay. ”A head full of dreams” släpps den 4 december och som spår nummer fem av elva ligger ”Adventure of a lifetime”. Nu ska man inte låta sig luras av låtens titel. Inte ens i Coldplays värld låter skivans första singel som någons livs äventyr. Men den växer ändå en aning hela tiden.

Den första reaktionen är en fundering om vem som nu har snott Coldplays gitarrer och Chris Martins röst och lagt på sin egen låt? För på ett sätt låter den nya singeln från Storbritanniens största popband som något som Daft Punk ratat vid demostadiet till ”Random access memories”. Det låter inte som arenakungarna Coldplay. En del kanske skulle se just det som något positivt.

Men Chris Martin och hans band var ju inne på en storslagen konfettipopväg innan de tvärt svängde av och gjorde förra årets ”Ghost stories” – en ganska menlös historia som följde på Martins havererade äktenskap med skådespelerskan Gwyneth Paltrow.

Det råder ingen tvekan om att han nu – ett år senare – har funnit någon slags glädje igen. ”Det spritter om ”Adventure of a lifetime”. Det är som låten som aldrig vill gå hem från dansgolvet trots att ljuset redan har tänts och en vakt är på väg för att peka ut riktningen mot dörren.

Kanske kan man se låten som en reboundhistoria. En låt som behövdes för att ge skjuts i Chris Martins nya liv men som inte kommer att hålla i längden? Något lite roligt för stunden. Vem bryr sig om hela själen och hjärtat är med? Det händer åtminstone något.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB