Startsida / Inlägg

En brölig och känslolös coverskiva

av Mattias Kling

Danzig ”Skeletons”:+:
Danzig
Skeletons
AFM/Sound Pollution

METAL Med tanke på att han brukar kallas Evil Elvis är det fullkomligt rimligt att New Jersey-sonen på sin första coverskiva väljer att tolka en av rockkungens mer obskyra låtar. ”Let yourself go” torde passa perfekt men blir snarare ett av tio exempel på hur lite artisten Glenn Danzig tycks ha att komma med.
Det som var tänkt som en hyllning till akter som har inspirerat 60-åringen under karriärens gång blir en mestadels oöm och bullrig kavalkad som knappast gör någon av originalartisterna rättvisa. Förvisso har Misfits-arrangemanget av Dave Allan & The Arrows ”Devil’s angel” och The Troggs ”With a girl like you” sina poänger, men så fort stafettpinnen går över till Black Sabbath, ZZ Top eller Aerosmith blir resultatet förbluffande plågsamt. Frontmannen brölar sig igenom ”N.I.B.” utan någon som helst känsla, ”Rough boy” är närmast parodisk och ”Lord of the thighs” så anemisk och osvängig att man nästan häpnar.
Att huvudpersonen söker ursprungscred genom att på omslaget sminka sig som den klassiska Crimson Ghost-skallen gör vare sig någonting bättre eller ursäktar denna flopp.
BÄSTA SPÅR: ”Devil’s angels”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB