Startsida / Inlägg

Nordisk pop av klassiskt snitt

av Per Magnusson

ensam_inte_stark-35293060-frntlRatePetra Marklund
Ensam inte stark
Razzia/Sony

POP Efter två år på Sveriges mest folkkära post som allsångsledare på Skansen är Petra Marklund tillbaka som artist. Hennes andra album på svenska plockar upp där föregångaren ”Inferno” slutade. Hon sjunger rakt igenom fantastiskt. Låtarna bär Joakim Bergs minutiöst utmejslade kvalitetsstämpel. Även Linnea Henriksson skiner igenom i texterna och melodierna. Och i singeln ”Som du bäddar” har Marklund ännu en hit som specialskriven för ”Fotbollsgalan”. Produktionsmässigt fastnar ”Ensam inte stark” i ett slags Filippa K-pop. Det finns ingenting att anmärka på, inte heller något som sticker ut. Men när musiken känns som mest självupplevd och ärlig är det lätt att glömma den detaljen. Som i ”Kidz”, om att vara ung på 90-talet, gå runt i Buffalo och Fila och falska rykten som spreds som virus.
BÄSTA SPÅR: ”Kidz”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB