Startsida / Inlägg

Trygg tillbakablick

av Håkan Steen

elocoverRateJeff Lynne’s ELO
Alone in the universe
Columbia/Sony

POP Electric Light Orchestra var, även när de var ett band på riktigt, detsamma som Jeff Lynne. Men eftersom namnet ELO under en period på 70- och 80-talen hörde till popvärldens största förvånar det inte att Lynne nu återvänder både till namnet och rymdskeppet från skivomslagen när han släpper sitt första album med nya låtar på 14 år. För musikaliskt vankas inga revolutioner. Det är samma trygga, Beatles-vurmande pop som alltid, med den mjuka, extremt distinkta Lynne-produktion som vi känner från succéplattor av Traveling Wilburys, Roy Orbison och George Harrison. ”Dirty to the bone” låter kanske gammaldags på lite för många sätt men ”When I was a boy” är en fin tillbakablick på ett liv som den där lilla killen från Birmingham med huvudet fullt av musik aldrig vågade drömma om.
BÄSTA SPÅR: ”When I was a boy”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB