Startsida / Inlägg

Två små fyrar i mörkret

av Per Magnusson

HINDS-SDNovember är något av en skitmånad. Tittar du ut är det totalt mörker, tittar du på tv eller i tidningen, likaså. Däremot kommer det väldigt mycket bra musik just nu. Här är två små blinkande fyrar i mörkret.

San Diego är kanske den slappaste staden jag någonsin besökt. Mest en massa öl-lapande kids på stranden. Inte ens min surfinstruktör var fokuserad på sitt jobb, han hade hela tiden ett öga på vad som hände på strandpromenadens barer. Jag tycker Madrids Hinds fångar just den surfdude-stämningen så fint på sin nya singel ”San Diego”.

Lana Del Rey är en mästare på covers. Hon har redan gjort en alldeles förtrollande tolkning av Leonard ”Cohens Chelsea Hotel #2”. I trailern till den psykedeliska kortfilmen ”Hi, how are you Daniel Johnston?” om och med just Johnston gör hon nu detsamma med den amerikanska kultmusikerns ”Some things last a long time”. Den lilla snutten vi får höra här låter fantastisk.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB