Startsida / Inlägg

#tbt-video: Se hela Metallicas polargig

av Mattias Kling
När Rob lämnar basketshortsen på hyllan och drar på sig värmeställ under linnet – då är det kallt. Foto: Ross Halfin
När Rob lämnar basketshortsen på hyllan och drar på sig värmeställ under linnet – då är det kallt. Foto: Ross Halfin

Upplägget är följande: För ganska så exakt två år sedan – nämligen den 8 december 2013 – fick de fyra thrashryttarna se sig själva dela promoveringssammanhang med bland andra personerna som skänkt världen exempelvis den längsta tungan, eller den starkaste vaginan genom att bli det första bandet någonsin att spela på jordklotets samtliga sju kontinenter under ett och samma år.

Då anordnade gruppen nämligen ett gig av det mer kylslagna slaget, när man skruvade upp förstärkarna på Carlini Argentine-basen på Antarktis (på vardagssvenska kanske mer känt som Sydpolen). Kvartetten lirade då tio låtar inför vinnare i en tävling organiserad av ett väldigt globalt läskföretag och forskare i vad som har beskrivits som den mest udda konserten i karriären.

Skulle ett sådant unikt tillfälle passera obemärkt förbi? Tror nog inte det. Självklart sågs det till att det nu förhoppningsvis hårt studiojobbande gänget gig filmades för att kunna delas med världen. Och det är precis vad som går att bekanta sig närmare med nedan, något som har varit offentligt sedan en tid tillbaka.

Men då Metallica i veckan passade på att bjuda medlemmarna i sin fanclub på en 20 minuters sammanfattning av tilldragelsen som sådan som gratis nedladdning kan det ju också finnas anledning till att återvända till själva helheten. Är det återblickstorsdag (svengelska för internetetz #tbt) så är det ju.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB