Startsida / Inlägg

Anna von Hausswolff och Dramaten på rymdfärd

av Rebecka Ljung
Anna von Hausswolff. Foto: AlderinWood/TafvelinHeldner
Anna von Hausswolff. Foto: AlderinWood/TafvelinHeldner

Senast undertecknad hajpade Anna von Hausswolff var det nog med ord som ”väsen” eller kanske ”naturkraft”. I musikvideon till ”Evocation” (se nedan) smälter hon nästan in helt bland skogens träd, med sin smått överjordiska sångröst.

Kvarnbergets amatörradioförening i Stockholm verkar hålla med om det där med överjordisk, för de har bestämt sig för att skicka Anna von Hausswolffs mäktiga orgelmusik långt från träden, bortom jorden, ut i rymden.

Den svenska artistens konsert på Dramaten om en vecka ska direktsändas ut med 150 watts effekt, från en parabolantenn som är 6 meter i diameter. Sändningarnas frekvens ligger på runt 1296 megahertz. Tanken är att giget ska skickas mot månen, så att radioamatörer som har så kallad månstudsutrustning kan höra signalerna som kommer tillbaka till jorden.

The Ark fick göra samma sak under sin avskedskonsert 2011, och NASA har bland annat skickat ut The Beatles-låten ”Across the universe”. Nästan lika mäktigt som att David Bowie fick sin egen stjärnbild härom dagarna…?

Anna von Hausswolff kommer att använda sig av rymdeninspiration i sin show, också. Ack, så passande. Såhär låter musiken som nån alien med helt rätt teknisk utrustning kanske kan plocka upp på måndag:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB