Startsida / Inlägg

Hoptejpat skrammel

av Markus Larsson

Leave-Me-AloneRateHinds
Leave me alone
Lucky Number/Border

ROCK Det låter som om musiken har spelats in i en lägenhet med ett rum, kalla element och kokvrå. Grannen har fått rycka in på tamburin. Det lilla trumsetet får stå ute i trappan. Det är antitesen till hifi. Låtarna verkar vara provisoriskt lagade med tejp och dåligt lim. Gitarrerna låter fantastiska och melodierna är knappt färdiga. Efter ”I’ll be your man” hör man hur kvartetten från Madrid stänger av en analog bandspelare med ett omisskänligt ”knäpp”. Hinds må vara mer pop, men det är nästan komiskt enkelt att härleda musiken till, exempelvis, The Velvet Undergrounds intellektuella skrammel. Omslaget på ”Leave me alone” hade kunnat prydas av en gul banan. Samtidigt är det alltid uppfriskande att höra en grupp som uppträder och sjunger som om de, och ingen annan, just har upptäckt Lou Reed eller The Modern Lovers för första gången.
BÄSTA SPÅR: ”Garden”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB