Startsida / Inlägg

Ebbot låter nytänd på soloalbumet

av Joacim Forsén

Ebbot for the ages to comeRateEbbot Lundberg & The Indigo Children
For the ages to come
Akashic/Border

ROCK Det enda bra med The Soundtrack Of Our Lives avslut är att det då och då dyker upp livstecken från bandets före detta medlemmar. Som när frontmannen Ebbot Lundberg nu gör sin riktiga solodebut. Flera av de då skissartade låtarna släpptes till exempel för två år sedan på under radarn-vinylen ”Be careful what you wish for (the embryonic outtakes phase 1)”, men här blommar sångerna ut. Unga bandet The Indigo Children eldar på med precis rätt bränsle, nervigt och levande.
Det distblixtrar ibland men oftare rör sig sångaren i vemodigt återhållsamma marker, lite som en förlängning av TSOOL:s lugnaste material. Livsverket finns alltid på en armlängds avstånd. Därför känns det både logiskt och stilfullt när några bekanta gitarrtoner från ”Grand Canaria” lirkar sig in i den fina avslutningen ”To be continued”.
Det låter nytändning.
BÄSTA SPÅR: ”I see forever”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB