Startsida / Inlägg

Hjärtekrossade poppärlor från Foxes

av Per Magnusson

cover1200x1200RateFoxes
All I need
Sign Of The Times/Sony

POP Brittiska Louisa Rose Allen har ritat in ett alldeles eget litet hörn i den moderna popmusiken. Om vi zoomar in ser vi henne dansande allena på en sjaskig klubb i Southampton, för att bli av med demonerna som ändå gör det hopplöst att försöka sova. Där befinner hon sig på tryggt avstånd från uppenbara konkurrenter som Florence + The Machine och Marina And The Diamonds.
Foxes andra album är ett otippat nivåhopp från debuten ”Glorious”. Allra bäst är den handklappskitschiga singeln ”Body talk”. I videon dansar Foxes utanför en bensinstation. Och det är just kontrasten mellan snyggt producerade poppärlor och en outtalad brittisk torftighet som är charmen med ”All I need”. Det, och en hjärtesorg som satt sig som en tatuering på huden och som inte ens albumets sexton sånger verkar kunna tvätta bort.
BÄSTA SPÅR: ”Body talk”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB