Startsida / Inlägg

Videopremiär: ny Freddie Wadling-låt!

av Håkan Steen
freddie wadling
Freddie Wadling är med ny video. Foto: Robin Lorentz-Allard

Som vi tidigare kunnat berätta har Freddie Wadling nytt album på gång. 11 mars släpps ”Efter regnet”, en skiva där flera av låtarna är specialskrivna till Wadling av självaste Stina Nordenstam. När två av landets största och mest säregna musikbegåvningar samarbetar är det förstås en händelse av rang, och nu släpps det andra smakprovet från albumet.
”Nu lyfter vi från marken” är en utsökt spartansk låt om att försöka hitta ljus i mörkret. I dag har vi det stora nöjet att premiärvisa videon, som på ett vackert lågmält sätt förstärker stämningen i låten. Regissör är Johan Söderberg, den gamle Lucky People Center-mannen som även gjort videor med bland andra Lykke Li, First Aid Kit, Kent, Bob Hund och Familjen. Om videon till ”Nu lyfter vi från marken” säger han:
– Sången handlar om själens ömtålighet. Jag ville komma i kontakt med människor med egna erfarenheter av psykisk ohälsa för att gestalta detta. Radio Totalnormal, som jobbar för en större öppenhet runt detta ämne, hjälpte mig att hitta sju underbara människor som jag och min fotograf Adam Nilsson har porträtterat.
Singeln släpps på måndag. I vår kan ni även se Freddie Wadling på scen. Han gästar Rival i Stockholm 1 april, Konserthuset i Göteborg 3 april och Slagthuset i Malmö 8 april.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB